duminică, 31 ianuarie 2010

Se poate?!?

Acum am reusit sa imi fac putin timp sa mai impartasesc din gandurile mele. Mi-au alergat prin minte ceva teme de abordat dar nu reusesc sa pun piedica nici uneia. Mi s-a sugerat sa vorbesc despre prima mea iubire si despre efectele ei asupra dezvoltarii mele...o sa zic pas!Inca nu sunt pregatit sa va impartasesc acest aspect din viata mea, va zic doar ca a avut un impact destul de puternic in inima, sufletul, mintea, orogoliul...
Odata cu o propunere am primit o intrebare: "de ce nu putem ramane cu marea si prima iubire???".
Eu zic ca putem daca asta ne dorim cu adevarat si atat ea cat si el sunt dispusi sa faca orice sa ramana impreuna. Cu totii am avut o prima iubire si majoritatea au pierdut-o. Si apoi incepe vechiul sablon cu care incercam sa ne modelam relatiile, persoanele dupa prima iubita sau prima relatie de iubire. Recunosc l-am folosit si eu de multe ori si am renuntat la multe relatii pentru ca nu se mulau pe acea matrita. Nu e ceva tocmai sanatos pentru psihic si te pune pe un drum nu foarte bine asfaltat. E destul de greu sa renuntam la acel sablon dar trebuie sa invatam sa creem un sablon in functie de asteptarile noastre, de ce ne dorim de la o relatie si de la persoana iubita, cat de dispusi suntem sau nu sa lasam orgoliul la o parte, si cel mai important sa aflam si nevoile celuilalt si asteptarile sale si impreuna sa aducem imbunatatiri acelui sablon. E normal sa nu uitam prima iubire pentru ca ne.a creat niste sentimente noi cu care ne obisnuisem si ne doream sa le simtim toata viata. Dar cum bine ziceam si in alte iesiri de aici suntem creatori de sentimente..de multe ori noi si in acelasi timp unice! Ma intriga faptul ca si aici suntem tentati sa dam vina pe destin. Si daca ramanem sau nu cu prima iubire, sau cu orice alta persoana spunem ca asa a fost sa fie!Gresit!!!...Destinul te-a pus sa inseli?destinul te-a pus sa alergi dupa autobuz si sa te indragostesti de fata cu biletul in mana?..NU..tu ai luat aceasta decizie cu toate ca stiai ca nu suporta sa o/il inseli si veti ajunge la despartire, tu ai vrut sa alergi dupa autobuz cu toate ca stiai ca nu vei intarzia daca il astepti pe celalalt!Asumati-va si aceste lucruri!Normal ca exista o atractie mai accentuata sau nu intre anumite persoane, ce ne determina sa avem senzatia ca ne potrivim, ca ne cunoastem desi ne-am vazut prima oara, ca suntem predestinati unul celuilalt, dar voi eliberati aceasta senzatie, sablonul acela ce trebuie scos la iveala isi "arata coltii". Deci nu putem ramane in trecut si sa ne gandim cum ar fi fost daca eram inca cu EA/EL. Raspunsul se afla intr-o a doua,treia...a n-a sansa(atatea cate va doriti sau credeti ca sunt necesare pentru a afla raspunsul).Voi stabiliti limta!!!
Daca hotarati si reusiti sa va dati acele sanse si sa ramaneti impreuna pentru restul vietii ati reusit sa faceti din prima iubire..ultima iubire! Daca nu, porniti in cautarea ultimei iubiri. Ea e cea mai importanta!Incepeti constructia acelui sablon unic!Nu exista prima si singura iubire! Exista prima si singura iubire de pana acum!Plecati din trecut, nu va permite sa evoluati si e un aspect ce va paote afecta intreaga viziune despre viata! Trebuie sa invatam din trecut nu sa ramanem in el. O sa ziceti "nu pot sa o/il uit!!". Eu nu cred ca e nevoie sa uitam. Eu nu am uitat-o!Si nu cred ca o sa o uit vreodata! Insa important e ca imaginea ei nu ma mai slabeste, nu ma mai influenteaza negativ!Din contra imi da putere, convingerea ca pot iubi, ca ea poate la un moment dat poate deveni ultima iubire sau sa ramana doar prima iubire!Gata cu subiectul asta deocamdata! Il voi mai aborda cand voi apela la una din acele sanse sau voi gasi o potentiala ultima iubire.

Promit la un alt subiect cat de curand!Sunt din nou deschis propunerilor!

Haidi pa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu