marți, 22 decembrie 2009

Da sau Nu?

am tot intrat pe diferite bloguri de "specialitate" si diferite forumuri ce aveau ca tema existenta lui Dumnezeu. pe langa nepotrivitele mistouri facute de cei "inteligenti" care se gasesc printre noi..am gasit si pareri interesante atat pro cat si contra. nu cred ca am autoritatea necesara de a spune ca exista sau nu Dumnezeu si nici nu vreau sa "impun" cuiva interventia mea...parerile sunt impartite si cunosc persoane care cred si persoane care nu cred in Dumnezeu...
nu vrea sa incep sa dezbat istoria credintei, prezenta mai multor religii,dezbarea bibliei sau alte lucruri de specialiate....o sa incerc sa imi intaresc viziunea asupra credintei prin ceea ce voi spune aici...si incep prin a spune despre credinta mea ca este o stare traita..constituie un concept..sau pur si simplu o categorie specifica gandirii care isi pune intrebari...si e normal sa imi pun intrebari, mai ales despre un subiect care "bantuie" intreaga lume..si ma intorc si repet..credinta mea..am fost educat si crescut dupa "legile" crestine ortodoxe..nu am dreptul si nu vreau sa imi dau cu parerea despre celelalte ramuri ale credintei...timpul, personalitatea, viziunile mele despre viata, familia si cel mai important liberul arbitru mi-au permis sa imi dezvolt propria credinta si sa urmez legile ei...cred in Dumnezeu, cred in energia divina, cred ca exista ceva "acolo sus", cred in ceva complex, cred in Creatie..si trebuie doar sa ma gandesc la mine,,la cat de complicat dar in acelasi timp cat de exact sunt creat..la faptul ca sunt unic in aceasta lume,,,ca sunt si generez acea energie divina..sunt fascinat de stiinta, de explicatia stiintifica care ne explica complexitatea lucrurilor...dar credinta nu e o stiinta..e ceva personal care se explica doar interior:)...nu merg la biserica, nu fac pelerinaje..dar ma rog..ma rog cu sufletul..cu mintea..si nu fac vreo rugaciune speciala de noapte, de dimineata, s.a.m.d..si aici apare problema pt ce ma rog?...sunt pers. care se roaga pt sanatate, fericire...dar si pers care se roaga si pentru bani, pentru raul altora..si pot continua!....eu ma rog pentru sanatate, fericire, familie, bani, masina, casa, proiecte, cariera si tot pachetul de asa zise "materiale"(niciodata pt raul altora)...ma rog pt puterea de a obtine ce imi doresc, ce visez, ce vreau, ce am...haideti sa inlocuiesc ma rog cu a cere..si spun ca cer sa am cele enumerate mai sus...si uite ma intorc la unul din pasii prezentati in postul "Cum gandim?"...si ii cer lui Dumnezeu, ii cer energiei, cer universului.IMI CER MIE...cum bine stiti nu e suficient sa cerem(dar e implicit necesar)..urmeaza ceilalti pasi enumerati la fel in "Cum gandim?"...nu uit sa multumesc pt ce am si pt ce voi avea..si ii multumesc tot lui Dumnezeu, energiei, universului si MIE.(totul depinde de voi...asa k sa nu uitati:P
O alta ipoteza despre Dumnezeu este ca are pentru fiecare o misiune...mi-e greu sa cred ca doamne doamne are o tablita pe care scrie:Cristian Iordache, va termina liceul x, facultatea x, va ajunge y, se va casatori cu z si va muri la x ani in modul y...parea mea e ca exista o tablita cu mine pe care e afisat:Cristian Iordache .........!exact..puncte de suspensie..de mine depinde ce voi studia, ce o sa devin, cu cine o sa ma casatoresc..de mine depinde viata sau moartea mea.decizile si modalitatea mea de gandire(pozitiva sau negativa)imi scriu viitorul..nu Dumnezeu:)
liberul arbitru este cel mai reprezentativ concept al existentei noastre..suntem in masura sa decidem daca exista sau nu dumnezeu, ce e bine si ce e rau, ce vrem si ce nu vrem, cum vrem sa traim sau sa murim...viata ne apartine..noi hotaram ce facem cu ea:)
ce este diavolul?..pt mine este tot o energie...o energie negativa..este universul negativ..Dumnezeu negativ...nu diavolul face ca lucrurile rele sa se intanmple, sa ni se intample...tot noi le generam prin gandirea negativa.noi suntem responsabili de raul din viata noastra(sunt incluse aici si persoanele care ne fac rau..tot noi le-am atras la un moment dat prin ganduri,reactii negative:).
ce este raiul si iadul?..sunt doua "locatii" pe pamant create de noi...pentru unii raiul este comunitatea in care traiesc, familia, tara in care traiesc...pentru altii raiul este o vila pe o insula, o masina, un cont bancar...iadul poate fi si el comunitatea in care traim, familia..sau chiar si acea vila pe o insula cu toate optiunile:)la fel totul depinde de ce vrem si cum facem sa obtinem ce vrem:)

exista si conceptul de reincarnare in care cred si care merge in acelasi sens si pe aceeasi strada cu viziunea mea despre credinta..promit la o dezbatere viitoare pentru a nu deveni o postare lunga si greu de digerat;))...

reamintesc k am scris strict despre viziunea mea si spre intarirea ei.. nu vreau sa influentez pe nimeni in niciun fel:)..nu sunt in masura la acest capitol:)

haidi pa!

PS:scrisul o idee mai mare se datoreaza in urma sfaturilor date de profesionistii din domeniu:P

2 comentarii:

  1. n-am sa scriu mult ca e un domeniu pe care am jurat ca n-am sa-l mai ating niciodata... politica si religia strica prietenii, lucru testat de mine acum ceva vreme :).. bun, dar trecem peste, altul e subiectul aici.
    nu-s de acord cu tine in 2 privinte:
    a) Dumnezeu stie intotdeauna ce urmeaza in viata noastra, daca Dumnezeu vrea sa se intample ceva se intampla, daca nu nu. chiar daca ne-a dat viata asta nu inseamna ca putem sa facem ce vrem cu ea. ne-a dat-o sa o traim tot dupa "legile" Lui si n-as vrea sa dezvolt ca ar iesi un comentariu prea mare.... si..
    b) Dumnezeu nu este rau! NICIODATA! repet NICIODATA.. Diavolul exista si e adevarat ca s-a desprins din Bine, din Dumnezeu. Diavolul este rezultatul trufiei, al laudei, al invidiei, al egoismului s.a.m.d
    in rest ma bucur sa aud ca exista si credinta in randul tinerilor, lucru care rar se mai intampla :)

    RăspundețiȘtergere
  2. pt "treaba" cu tablita pe care scrie Cristian Iordache si doar puncte de suspensie , BRAVOOOOO!!! asta e ceva ce majorotatea negam!
    sunt mandra de tine!

    RăspundețiȘtergere