miercuri, 1 iulie 2009

Cum gandim???

Scriu despre acest subiect pentru a incerca sa va "ajut" un pic. Stiu ca poate v-am starnit un zambet dar chiar daca am doar 20 de ani am trait foarte multe si am reusit sa adun ceva experienta!...poate e prea mult sa spun ca va ajut...sa zicem ca va dau un pic de gandit:)
Cunosc foarte multe persoane care nu exceleaza la capitolul cum sa gandim...si nu ma refer la capacitatea de gandire ci la capacitatea de a-si controla, gestiona si cel mai important de a-si sorta gandurile...dupa cum stiti (sau sper sa stiti) suntem ceea ce gandim..si prin gandurile noastre dam nastere actiunilor noastre si ale celor din jurul nostru...increderea in sine...nu o au foarte multi sau putini o folosesc la maxim...sa va zic cum procedez eu:)...pare stupid dar merge...de fiecare data cand ma uit in oglinda imi spun cu voce tare ca astazi sunt mai sanatos, mai puternic, mai inteligent, o sa fac tot ce imi propun, arat din ce in ce mai bine:P....a dat rezultate;incercati:)
Ma ajuta foarte mult acest exercitiu pentru ca imi da o stare de bine, incep ziua increzator si asa o termin:)...o sa ma judecati dar macar incercati.
Apoi, gandirea pozitiva, incercati sa ganditi pozitiv despre fiecare lucru, imaginati-va ca ati reusit sa faceti ce v-ati propus, ganditi-va la "produsul final" a ceea ce va doriti pentru ca asa il veti atrage. uitati de pesimismul caracteristic noua, pentru ca orice gand negativ atrage situatii negative.
Visati!!!...e primul pas spre ceea ce iti doresti...traieste visul, plonjeaza fara riscuri in dorintele tale, imagineaza-ti ca ai ce iti doresti, crede, nu te opri si vei avea...
E o lege mai presus de noi si e respectata cu strictete de univers, dar trebuie sa cerem aplicarea ei...mai devreme sau mai tarziu se va ivi o ipostaza favorabila pentru a va implini visul.
Eu visez, ma gandesc ca sunt sanatos, ca familia mea e sanatoasa si continui cu dorinte sufletesti, materiale; si intr-un fel sau altul am parte de el. Inca nu am obtinut tot ce mi-am propus dar sunt constient si increzator ca unele lucruri se vor concretiza in timp...universul e de partea mea dar daruirea mea inchide procesul!!!
ganditi-va la un lucru minor pe care il visati in copilarie si o sa vedeti ca fara sa constientizati l-ati obtinut!
Suntem ceea ce gandim...voi decideti daca e nevoie de o reorganizare la nivelul gandurilor voastre!

3 comentarii:

  1. cred ca ceea ce trebuie sa adaugi aici este faptul ca randurile astea sunt din volumul " visele nu se frang " :)
    crede-ma , exsita oameni care traiesc din vise si doar cu ele raman, asa cum exsita oameni care au visat paan in clipa cand realitatea le-a pocnit cu piciul fetele gandurilor!!! si atunci ia de unde nu-i!!!
    vorba aceea " e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a zice ":) e al naiba de usor sa vorbesti fara sa fi plecat vreodata de acasa , acea casa unde nu aveai decat un acoperis deasupra capului, unde nu era caldura iarna si trebuia sa folosesti lemnele , care costau si alea prea multi bani pt a ti le permite , unde nu aveai apa calda si internet , unde nu gaseai nici macar fasole cu carnati , dara-mite fructe de mare!!!!
    e usor sa vorbesti fara sa traiesti pe propria-ti piele drama neintelegerii , a judecatilor celor ce i-ai crezut prieteni! e usor sa vorbesti fara sa te intreba daca cel caruia ii povestesti are ceva sa iti spuna !!!
    da, suntem ceea ce gandim , tocmai de asta iti si spuneam ca prefer sa tac si s aimi rezolv singura problemele, tokmai pt ca gandesc ca A GANDI pt altii este un verb ce se conjuga doar la persoaan 1 singular " EU GANDESC " (DOAR DESPRE MINE , NU SI DESPRE SI PT ALTUL CARE A GANDITR CANDVA PT MINE!!! Da , ai ghicit , pt ca oamenii sunt prea egoisti pt a se gandi la nevoile altora , si a-i sprijini in realizarea viselor lor , e mai comod sa judeci decat a invata sa NU judeci!!!)TRIST , DAR ADEVARAT : NU EXISTA PRIETENI ADEVARATI , EXISTA DOAR AMAGIRE!!!! PACAT!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. :)..in primul rand "visele se frang dar nu se indoiesc".
    ai inteles gresit!nu merge pe exemple negative..asta inseamna sortarea gandurilor:)
    noi transformam un vis in realitate si daca sunt unii care traiesc doar din vise inseamna ca nu au reusit sa treaca de primul pas..trebuie sa visezi, sa ceri, sa simti, sa iti imaginezi dar ramane sa faci si ceva sa iti atingi scopul!!!...NU E SUFICIENT SA VISEZI DAR E IMPLICIT NECESAR!!!...nu trebuie sa ii lasi pe altii sa se gandeasca sau sa gandeasca pt tine...tu iti rezolvi probleme iar ajutorul il primesti daca stii cui sa il ceri(CERE)...daca nu stii cui gandeste-te ca exista cineva care te poate ajuta si va veni...cineva iti va iesi in cale...A judeca pe cineva e alt subiect la care toti ne pricepem foarte bine...etichetam prea mult oamenii si tratam viata ca o piesa de teatru in care atribuim oamenilor diferite roluri pe care acestia nu le pot sau nu le vor juca niciodata...dar tine minte totul depinde de tine si de cum gandesti...nu exista o limita pentru vise cum nu exista nici pt realitate..

    RăspundețiȘtergere
  3. indoirea este mai "pozitiva " decat ruperea; daca indoiesti mai poti "pune la loc " , intr-un fel sau altul , daca rupi ... nu prea , acum depinde de materialul din care e fabricat!:)
    iar cat despre ajutor ... ?!huh , crede-ma ca si cel mai puternic om al paamntului are nevoie de el intr-o zi! iar " a ajuta " nu inseamna a gandi in locul meu , ci cel mai simplu lucru din cele mai simple : A FI ACOLO CAND RESTUL PLEACA!exsita oameni pt care simpla prezenta conteasza mai mult decat 100 de vorbe spuse de dragul conversatiei!
    sa ceri ajutorul ? ajutorul il ceri strainilor! prietenii nu au nevoie sa-ti auda strigatul!ei nici macar nu il numesc " ajutor " , ci "implinire" - aici si acum!
    si in sfarsit : trist sau nu , ajutorul implica judecata !sau invers?! :) atunci cand ajutam, mereu urmeaza partea cu judecata! judecam dupa ce am ajutat, caci deh , cik "pai paan cand sa=ti mai repet ca nu ai dreptate?" fara a ne gandi ca tokmai de intrebari nu are nevoie cel care cere ajutor!!!
    eh , dar hai sa nu filozofam ... deja deh .. Monica .. mereu cu ale ei "aberatii".
    multumesc pt auditie :))

    RăspundețiȘtergere