joi, 6 august 2009

Femeia..

timpul nu m-a lasat sa mai scriu cate ceva...sau incerc doar sa gasesc un vinovat pentru asta!...sunetul si racoarea pe care ploaia le aduce mi-a linistit sufletul ca de fiecare data...nu stiu cum reuseste Doamne Doamne dar "deschide o fereastra in sufletul meu" si reimprospateaza aerul...si uite asa incerc sa mai scriu cate ceva ajutat de orchestra picaturilor de ploaie care are un repertoriu fascinant.
femeia...un sinonim pentru multe cuvinte cum ar fi frumusete, eleganta, rafinament... dar totodata sinonim poate pentru cel mai important cuvant... viata. stim cu totii ca fara de noi(barbatii) nu se poate;))...dar femeia este cea care ne da viata. o minune care a devenit un lucru obisnuit si poate prea putin apreciat.voi fi recunoscator mereu mamei mele care m-a protejat in pantecele ei timp d 9 luni si simt garantia k o va face pana Doamne Doamne va decide k locul ei este langa EL!sunt foarte multi care spun ca nu exista minuni...dar sunt orbi...pentru mine minunile sunt pretutindeni...o mama cu 2 joburi care are 2 copii si reuseste intr-o zi sa se duca la munca, sa ia copii de la gradinita, sa faca piata in drum spre casa, curat in casa, sa pregateasca masa, sa pregateasca totul pentru a doua zi si sa culce copii este o adevarata minune. si se intampla in fiecare zi...
femeia...o capodopera a lui Dumnezeu la care am participat si noi direct:)) obligati sau nu:))
cu modestie sau nu..am fost de mic inconjurat de femei(suna ca un vers dintr-o manea:))...si am sa va povestesc o intamplare amuzanta care mi-a fost data sa o traiesc imediat ce am deschis ochii spre lume:)
dupa ce s-a chinuit mama cu mine cateva ore am fost dus in salonul de nou-nascuti. ironic sau nu salonul era plin cu fete. asistenta trebuia sa isi faca datoria de a face gauri in urechi fetelor si cum stia k sunt numai fete in salon am avut "norocul" sa mi se faca si mie:))...noroc k a observat mama si s-a "corectat" greseala;))...deci am fost un norocos sa ma nasc si sa imi petrec primele ore din viata alaturi de fete:))
revin...respir usurat k nu am avut asa zisele "probleme de comunicare cu fetele" si am avut primele "contacte" inca de foarte tanar.poate si anturajul mult mai "inaintat" in varsta a avut un cuvant de spus.
dar nu regret.. pentru ca am cunoscut multe fete si am invatat multe despre complexitatea lor!
experienta acumulata m-a ajutat si mi-a fost din ce in ce mai usor sa le "atrag".
dar pe langa asta am invatat sa respect femeia indiferent de varsta, situatie sociala, frumusete...si cel mai important am reusit sa vad dincolo de "ambalaj"...pentru ca e foarte greu sa realizezi ca adevarata "frumusete" este cea a sufletului... am avut multe relatii si am cunoscut diferite tipuri de personalitate, am cunoscut fete frumoase care erau foarte increzatoare in ele si credeau ca dak au frumusete au totul! dar am avut norocul sa cunosc si fete mai putin frumoase insa cu un suflet ce coplesea "ambalaju"... insa realitatea din zilele noastre ne face sa apreciem mai mult aspectul fizic si sa fim "amortiti" cand trebuie sa simtim "atingerea sufletului...
Stim bine ca mintea noastra se roteste ca o planeta greoaie, mereu si mereu, in jurul femeii si sunt fascinat de puterea pe care o au femeile...de viziunea "potrivita" pe care o au despre realitate..de modul in care rezolva problemele...de eleganta cu care se imbraca...de diplomatia pe care o stapanesc cu usurinta...de modul prin care ne fac sa le iubim..ne fac sa plangem..ne ating sufletele cu precizia unui chirurg..ne fac sa suferim..ne fac sa scriem despre ele...si uite cum aceasta "putere" s-a exercitat si asupra mea si am simtit sa scriu cate ceva despre ele.

E un subiect care nu se termina....dar care se opreste acum:)